CaReLax was ook aanwezig op jaarmarkt Schenkel

Gepubliceerd op 26 augustus 2017 om 22:09

Het was voor mij de eerste keer dat ik een kraampje had op de Schenkelse markt en het was tevens de eerste keer dat ik met mijn massage bedrijf zo publiekelijk reclame maakte. Het was even zoeken hoe ik dat vorm moest geven maar na wat brainstormen koos ik er voor om de volgende methodes te gebruiken.
De eerste was om mensen die langs kwamen de mogelijkheid te geven om een voetenmassage van 10 minuten te laten ondergaan. Mijn tafel stond bij het kraampje en met fel gele bordjes waarop de prijs stond probeerde ik mensen te motiveren om hun voeten te laten masseren. Veel mensen hadden interesse in een voetenmassage maar vaak gehoorde argumenten om het toch maar niet te doen waren: "je moest eens weten hoe mijn voeten zweten" (rijmt nog ook), "eh, lijkt me lekker, ik kom aan het eind van de dag terug" (die zag je dan nooit meer....) maar de mooiste was toch wel die man die op de vraag of hij een voetenmassage wilde, liet zien dat hij een houten been had....(en Chinese olie veroorzaakt houtrot dus dat was niet zo'n best idee) Uiteindelijk zijn er toch best nog wat mensen op de bank terecht gekomen en die vonden de massage heerlijk, en zeiden nog op zeker terug te komen voor een uitgebreidere massage.
 
De tweede manier om mijn salon onder de aandacht te bregnen was door middel van verkoop van massage gerelateerde producten zoals wierook, olie, waxjes en geurbranders. Op dag twee besloot ik om een wierookje aan te steken om zo wat reacties van passerende klanten te krijgen. Er volgden uiteenlopende reacties. Sommige klanten waren enthousiast over de aangenaam neusprikkelende lucht maar er waren ook mensen die met een boog om de kraam heen liepen (ik hoorde één oudere vrouw tegen haar nog oudere zus zeggen: "lijkt wel of er weer een ongeluk is bij Shell Pernis") maar alsnog werd er goed verkocht. Ook de waxjes, olie en geurbranders waren in trek!
 
Ten derde was er de grabbelton, daarin zaten massage gerelateerde produkten en ondanks dat er een bordje "voor volwassenen" bij stond hadden vooral kinderen aandacht voor deze grabbelton. En o ja, een passerende groep asielzoekers vond het ook interessant, de beste man begreep de bedoeling echter niet helemaal en wilde de hele grabbelton (een mooie zwart witte vuilnisbak) kopen voor 25 cent....
 
Verder verkocht ik oorbellen en armbanden. U zult zich afvragen wat dat met massage heeft te maken? Nou gewoon, niets, het was gewoon leuk om te doen. Zo goed als alles werd verkocht, helaas ook de armbandjes die ik zelf zo leuk vond:-)
 
Als laatste hadden we (zoon, dochter en manlief hielpen mee) flyers die we aan de man brachten, veel mensen toonden interesse en die zijn allemaal met een flyer naar huis gegaan, inmiddels zijn de eerste boekingen naar aanleiding van deze flyer actie al binnen. Ik hoop dat er nog veel boekingen volgen.
 
Al met al waren het twee geslaagde dagen met ook nog eens mooi weer! Volgend jaar staan we er weer (dit keer ook met een grabbelton voor kinderen! :-))
 
groetjes,
Joke (CaReLax)

21105792_1307434612716841_2202972155305843601_n.jpg21077411_1459783157402716_7042995430288882328_n-1.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.