Harsen

Wat is hars?

Hars is gemaakt van het wondvocht van bepaalde bomen. Onder andere de dennenboom. Aan het product worden diverse stoffen toegevoegd. Bijvoorbeeld honing, azuleen.

 

Hoe snel komen de haren terug?

Geharste haren blijven zo'n 3-6 weken weg Nadat ze zijn geharst en soms zelfs tot 8 weken. Dit is afhankelijk van de persoonlijke haargroei. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat u pas na 3 - 8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat u zich laat harsen, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer u een week na het harsen weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die geharst zijn, maar haren die tijdens het harsen nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid. Mits de huid niet te gevoelig is, kunt u de totale haargroei zeer beperkt houden als u zich 1x per 2 a 3 weken laat harsen. 

 

Wordt de haargroei door harsen minder?

Hoewel het harsen op zich GEEN invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren, als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken, het toch lijken "op te geven".  Let wel…. harsen zal nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei. Een direct voordeel van harsen is wel dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscreme of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de "stoppels"). Door deze teruggroei met een haarpunt in plaats van een stoppel, zal de teruggroei altijd dunner en lichter zijn dan bij het ontharen met scheermes of ontharingscreme.

 

Medicijnen en hormonen

Slechts door medicijnen of hormonale veranderingen zal de haargroei kunnen toenemen, niet door het harsen. 

 

Doet harsen pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste klanten is harsen, zelfs op gevoelige delen, goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Hoe harsen voelt is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen verschilt de pijngrens per persoon, Ook zal een persoon een verschillende pijngrens ervaren afhankelijk bijvoorbeeld het tijdstip van de dag en het gebied dat onthaard wordt.

 

Harsmethode

Bij CaReLax wordt vloeibare hars gebruikt op de grotere oppervlaktes die relatief minder gevoelig zijn (benen, armen, rug, en buik). Bij de kleinere oppervlaktes die meer gevoelig zijn gebruiken wij harde hars (filmhars) (bovenlip, kin, oksels, bikinilijn). Het verwijderen van haar met harde hars (filmhars) is minder gevoelig dan het ontharen met vloeibare hars, omdat harde harszich vooral aan de haren en minder aan de huid hecht.

 

Wat te doen voor de behandeling?

Heb je besloten om een afspraak te maken, dan is het prettig als je het lichaam vooraf scrubt (dan komen alle haartjes goed los). Trek loszittende kleding aan naar de salon. Breng GEEN bodylotion aan! De hars plakt niet goed als de huid vet is! 

 

Nazorg & Advies

 • Water drinken
 • Geen zonnebank, in de zon liggen de eerste 48 uur
 • Lauw douchen
 • Geen bodylotion, alleen after epil cooling producten gebruiken om irritatie te voorkomen.
 • Geen skinny jeans aantrekken
 • Bij voorkeur geen sauna, whirlpools de eerste 48 uur
 • Niet krabben
 • Breng iedere dag sunblock aan in het gelaat
 • Panty's kunnen irritatie geven
 • Rode bultjes dienen binnen 48 uur weg te trekken
 • Haarzakontsteking (folliculitis) zijn rode bultjes met witte kopjes (neem contact op met de salon)
 • Liever niet na scheren om ingroei te voorkomen
 • Geen zeep, deodorant de eerste 24 uur gebruiken

 

Intake formulier

Bij aanvang van de behandeling krijgt u in de salon een intake formulier, welke u dient in te vullen en te ondertekenen. Klik hier voor een voorbeeld van het intake formulier.

 Deze behandelingen zijn ook middels een bon als cadeau te geven!